Tai augalinės kilmės maistas
(sriubos, košės, blynai,
salotos, gėrimai) su įdėtu
gilios fermentacijos produktu
“ZOE” (šis pavadinimas
verčiasi iš senovės graikų
kalbos kaip GYVENIMAS)

Tai gyvų gerųjų bakterijų,
fermentų bei natrio laktato
koncentratai, skirti dėti į
augalinės kilmės maistą ar
gėrimus:)

zavumynai
zavumynai

„Geležinę” sveikatą (taip pat pagijimą nuo
kamuojančių ligų) ir puikią savijautą, nes:
* padeda šalinti toksinus, valo storąjį žarnyną;
* aprūpina organizmą VISOMIS
reikalingomis maisto medžiagomis- gamina
amino rūgštis, gerasias riebiasias rūgštis,
vitaminus;
* atstato sutrikusį virškinimą;
* kontroliuoja viso organizmo medžiagų
apykaitą – padeda lieknėti, apsaugo nuo
cukrinio diabeto bei padeda jį gydyti;
* padeda pasisavinti kalcį ir kitus mineralus;
* palaiko sveiką žarnyno gleivinę, padeda
pasveikti sergant GERL (refliuksu);
* stimuliuoja žarnyno peristaltiką, efektyviai
veikia esant vidurių užkietėjimui;
sustiprina ir palaiko sveikatą;
* apsaugo žarnyną nuo infekcijų;
* atstato (pvz po antibiotikų kurso) ir palaiko
žarnyno mikrobiotą, kurioje dominuoja
gerosios bakterijos
* padeda palaikyti gerą emocinę būseną

Probiotinis maistas gaunamas įdedant probiotinį koncentratą ZOE į augalinės kilmės maistą – ZOE galima dėti:

– į geriamą vandenį, sultis,
kompotus,
– į termiškai apdorotą ir atvėsusį iki
60 laipsnių augalinės kilmės maistą.
sriubas, troškinius, košes, blynus
(iškart įdėjus galima valgyti),
– į žalią maistą- mišraines, salotas,
trintų vaisių desertus (geriausia
vartoti po kelių valandų
fermentavimosi- tada produktai
tampa ypač skaniais ir kvapniais).

Rekomenduojamas dedamo ZOE kiekis į maistą turi būti ne mažesnis nei vienas arbatinis šaukštelis vienai maisto porcijai arba vienas arbatinis šaukštelis puodeliui gerimo. Didinti dedamo maistą ZOE kiekius galima orientuojantis į priimtiną patiekalo skonį.

zoesveikata
zoe sveikata

Pradedantiesiems pirmąsias dvi savaites rekomenduojama prieš kiekvieną valgymą pvz, pusryčius, pietus, vakarienę – pasidaryti puodelj probiotinio gėrimo : i puodeli vandens, sulčių ar kompoto įdėti viena arbatinį šaukštelį ZOE ir prieš pat valgymą išgerti pusę puodelio, o kitą pusę išgerti arba bevalgant (užsigerti maistą) arba išgerti iškart po valgio, o po dviejų savaičių pradėti gamintis probiotinį maistą – t.y, deti ZOE šiltus augalinės kilmės patiekalus: sriubas, košes, blynus, troškintas daržoves ir t.t

Probiotinis maistas vartojamas pagal principą, kada nori, kiek nori ir kur nori” – t.y. tokiu maistu galima maitintis bet kada ir bet kiek – jokių apribojimų nėra – ne tik pusryčiams, pietums ar vakarienei – galima valgyti net naktį jeigu tik to norisi 🙂

Probiotinio maisto “perdozuoti” neįmanoma, todėl optimalų ZOE dedamo į maistą kiekį kiekvienas atsirenka individualiai „pagal skonį”.

Pradedantiesiems pirmąsias dvi savaites rekomenduojama prieš kiekvieną valgymą pvz, pusryčius, pietus, vakarienę – pasidaryti puodelj probiotinio gėrimo : i puodeli vandens, sulčių ar kompoto įdėti viena arbatinį šaukštelį ZOE ir prieš pat valgymą išgerti pusę puodelio, o kitą pusę išgerti arba bevalgant (užsigerti maistą) arba išgerti iškart po valgio, o po dviejų savaičių pradėti gamintis probiotinį maistą – t.y, deti ZOE šiltus augalinės kilmės patiekalus: sriubas, košes, blynus, troškintas daržoves ir t.t

Probiotinis maistas vartojamas pagal principą, kada nori, kiek nori ir kur nori” – t.y. tokiu maistu galima maitintis bet kada ir bet kiek – jokių apribojimų nėra – ne tik pusryčiams, pietums ar vakarienei – galima valgyti net naktį jeigu tik to norisi 🙂

Probiotinio maisto “perdozuoti” neįmanoma, todėl optimalų ZOE dedamo į maistą kiekį kiekvienas atsirenka individualiai „pagal skonį”.

zavumynai
zavumynai

– tepti odą, žaizdas,
– darytis kaukes plaukams,
– praturtini Šuniukų maistą,
atskiedus vandeniu tręšti kambarines gėles, auginamas
daržoves, žolynus,
– valyti nedidelius vandens telkinius.

Šaldytuve ar kitoje vėsioje vietoje, geriau ne sandariai uždarytą. Vieno litro ZOE naudojant pagal rekomenduojama minimumą – t.y. po vieną arbatinį šaukštelį kiekvienų pusryčių. pietų ir vakarienės maistą – užtenka dviems mėnesiams.

zavumynai