Tai augalinės kilmės maistas
(sriubos, košės, blynai,
salotos, gėrimai) su įdėtu
gilios fermentacijos produktu
“ZOE” (šis pavadinimas
verčiasi iš senovės graikų
kalbos kaip GYVENIMAS)

Tai gyvų gerųjų bakterijų,
fermentų bei natrio laktato
koncentratai, skirti dėti į
augalinės kilmės maistą ar
gėrimus:) 

tai nėra vaistas 

  • Esant dirgliosios žarnos sindromui;
  • Sergant uždegiminėmis žarnyno ligomis;
  • Netoleruojant laktozės;
  • Esant įvairioms alergijoms;
  • Ūmaus apsinuodijimo ar viduriavimo atveju;
  • Vartojant antibiotikus;
  • Badaujant ar laikantis dietos;
  • Sergant infekcinėmis ligomis;
  • Moterims – sergant grybeliniu išorinių lyties organų uždegimu;
  • Vaikams – užklupus kvėpavimo takų infekcijoms.

 

Probiotinis maistas gaunamas įdedant probiotinį koncentratą ZOE į augalinės kilmės maistą – ZOE galima dėti:

– į geriamą vandenį, sultis,
kompotus,
– į termiškai apdorotą ir atvėsusį iki
40 laipsnių augalinės kilmės maistą.
sriubas, troškinius, košes, blynus
(iškart įdėjus galima valgyti),
– į žalią maistą- mišraines, salotas,
trintų vaisių desertus (geriausia
vartoti po kelių valandų
fermentavimosi- tada produktai
tampa ypač skaniais ir kvapniais).

Rekomenduojamas dedamo ZOE kiekis į maistą turi būti ne mažesnis nei vienas arbatinis šaukštelis vienai maisto porcijai arba vienas arbatinis šaukštelis puodeliui gėrimo. Didinti dedamo maistą ZOE kiekius galima orientuojantis į priimtiną patiekalo skonį.

Pradedantiesiems pirmąsias dvi savaites rekomenduojama prieš kiekvieną valgymą pvz, pusryčius, pietus, vakarienę – pasidaryti puodelį probiotinio gėrimo : į puodeli vandens, sulčių ar kompoto įdėti viena arbatinį šaukštelį ZOE ir prieš pat valgymą išgerti pusę puodelio, o kitą pusę išgerti arba bevalgant (užsigerti maistą) arba išgerti iškart po valgio, o po dviejų savaičių pradėti gamintis probiotinį maistą – t.y, deti ZOE šiltus augalinės kilmės patiekalus: sriubas, košes, blynus, troškintas daržoves ir t.t

Probiotinis maistas vartojamas pagal principą, kada nori, kiek nori ir kur nori” – t.y. tokiu maistu galima maitintis bet kada ir bet kiek – jokių apribojimų nėra – ne tik pusryčiams, pietums ar vakarienei – galima valgyti net naktį jeigu tik to norisi 🙂

Probiotinio maisto “perdozuoti” neįmanoma, todėl optimalų ZOE dedamo į maistą kiekį kiekvienas atsirenka individualiai „pagal skonį”.

Pradedantiesiems pirmąsias dvi savaites rekomenduojama prieš kiekvieną valgymą pvz, pusryčius, pietus, vakarienę – pasidaryti puodelj probiotinio gėrimo : i puodeli vandens, sulčių ar kompoto įdėti viena arbatinį šaukštelį ZOE ir prieš pat valgymą išgerti pusę puodelio, o kitą pusę išgerti arba bevalgant (užsigerti maistą) arba išgerti iškart po valgio, o po dviejų savaičių pradėti gamintis probiotinį maistą – t.y, deti ZOE šiltus augalinės kilmės patiekalus: sriubas, košes, blynus, troškintas daržoves ir t.t

Probiotinis maistas vartojamas pagal principą, kada nori, kiek nori ir kur nori” – t.y. tokiu maistu galima maitintis bet kada ir bet kiek – jokių apribojimų nėra – ne tik pusryčiams, pietums ar vakarienei – galima valgyti net naktį jeigu tik to norisi 🙂

Šaldytuve ar kitoje vėsioje vietoje, geriau ne sandariai uždarytą. Vieno litro ZOE naudojant pagal rekomenduojama minimumą – t.y. po vieną arbatinį šaukštelį kiekvienų pusryčių. pietų ir vakarienės maistą – užtenka dviems mėnesiams.